Leeuwendeel Goesenaren voelt zich veilig

Inwoners van Goes geven een 7,7 als rapportcijfer voor de leefbaarheid in de gemeente. 

Met het cijfer scoort Goes beter dan het landelijke en Zeeuwse gemiddelde. Bovendien is het beter dan in 2011 en 2013.

Ervaring

De veiligheidsmonitor is een landelijk onderzoek naar de sociale veiligheid in Nederland. Het gaat vooral om de ervaring en beleving van burgers. "We scoren dit keer op alle fronten beter dan voorgaande jaren", zegt burgemeester René Verhulst van de gemeente Goes.

Onderhoud

De leefbaarheid is één van de onderwerpen die eruit springt. De inwoners beoordelen deze onder meer op basis van het onderhoud van de wegen en het groen, de buitenverlichting en het aantal speeltuintjes.

Dat draagt ook bij aan het veiligheidsgevoel van de Gesenaren. Het gemiddelde rapportcijfer dat ze hiervoor geven is een 7,5.

Zakkenrollerij

De meeste mensen vinden bovendien dat de kans op een inbraak, zakkenrollerij of mishandeling kleiner is dan voorgaande jaren. "Dat is mede te danken aan initiatieven zoals de voetjesacties van de politie en campagnes en informatieavonden op het gebied van inbraakpreventie, die we organiseren." 

Cijfers

De cijfers onderschrijven het goede gevoel van Goesenaren. Het aantal inwoners dat hier slachtoffer is geworden van veel voorkomende criminaliteit is gedaald van 24 in 2013 naar 11 op de 100 inwoners in 2015.
Het is de vierde keer dat Goes heeft deelgenomen aan de veiligheidsmonitor. 

 

Tip de redactie