Conferentie in Kruiningen over veranderingen in zorg

De Wmo-raad van de gemeente Reimerswaal organiseert 6 juli een conferentie met de titel: Wat moeten we ondernemen?

Het doel van de conferentie is om met andere Wmo-raden van gedachten te wisselen over de veranderingen in de zorg en zo van elkaar te leren. De conferentie vindt plaats in het dorpshuis van Kruiningen en belangstellenden zijn welkom.

In de wereld van de zorg verandert veel. Er zijn samenwerkingen ontstaan tussen gemeenten en verschillende taken van het Rijk worden nu door de gemeente vervuld. De Wmo-raad van Reimerswaal organiseert daarom een conferentie, om na te denken over hoe omgegaan moet worden met de veranderingen.

Gasten

Voor de conferentie zijn meerdere gasten uitgenodigd. Leny van den Heuvel, gemeenteraadslid in Middelburg, vertelt over het onderzoek dat op initiatief van de gemeente is uitgevoerd naar ervaringen met de zorg. Enkele gemeenten in de Randstad werken samen in het ‘Drechtstedenmodel’.

Hierover vertellen ook twee betrokkenen. Thijs Terlouw van het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SMWO), vertelt over het contractbeheer en kwaliteitsafspraken in de regio.

De conferentie is bedoeld voor leden van Wmo-raden, maar ook andere belangstellenden kunnen zich tot 30 juni aanmelden via wmoreimerswaal@zeelandnet.nl.

Tip de redactie