Op financieel gebied blijft het goed gaan met de gemeente Borsele. Dat blijkt uit de kadernota, die vrijdag is gepresenteerd. 

De gemeente kan veel wensen realiseren en houdt, op een klein tekort van 2200 euro in 2017 na, de komende jaren geld over. In 2018 staat er vooralsnog een saldo van 16.000 euro onder de streep, in 2019 is dat 42.100 euro en in 2020 blijft er exact 100 euro over als de gemeente de inkomsten en uitgaven tegen elkaar afzet.

Dienstverlening

Naast alle investeringen die al op de rol stonden wil Borsele de komende jaren ook investeren in het verbeteren van de dienstverlening, waarvoor ze een ton vrij maakt.

Verder wordt onder meer de schade aan de asfaltwegen gerepareerd, krijgt het buitenterrein van het gerenoveerde dorpshuis in Driewegen een opknapbeurt, net zoals het buitenveld van handbalvereniging Orion en wordt het wandelpad langs Stelleplas opgeknapt.

Belastingen

De belastingen worden niet verhoogd. Ook wordt er geen inflatiecorrectie toegepast. "We staan nu op de vijfde plaats van goedkoopste Zeeuwse gemeenten en willen daar op zijn minst blijven staan", zegt wethouder Ad Schenk.

Hij is blij dat de jaren van bezuinigen achter de rug lijken te zijn. De gemeente Borsele heeft sinds het uitbreken van de economische crisis bijna vijf miljoen euro moeten besparen. "We komen nu in financieel stabielere tijden terecht."