Laura van Weele (15) exposeert in Waarde

In dorpscentrum Meerwaarde in Waarde krijgen amateurkunstenaars uit Reimerswaal de ruimte om hun werk te tonen. Zo mag nu de 15-jarige Laura van Weele uit Waarde exposeren, met ‘Artsy Laura’.

Vanuit de dorpsraad houdt een commissie zich bezig om deze kunstenaars de mogelijkheid te geven hun kunst aan een breder publiek te tonen. 

"Als ik kijk naar tekenaars op Instagram, hoop ik dat ik ooit zo goed word als zij", vertelt Laura. "Ik ben begonnen met tekenen toen ik een keer bij mijn oma was. Al snel merkte ik dat ik het erg leuk vind en ook wel goed kan. Ik werk het liefst met kleurpotloden en gebruik verschillende technieken."

De expositie bestaat onder andere uit tekeningen van personages uit games. "Ik game veel en graag. De fantasiekarakters geven mij inspiratie en de kleuren zijn heel erg mooi. Zelf kleuren mengen vind ik het leukst om te doen."

Op de tekeningen van de expositie staan karakters van games als Witcher Three en Zelda. "Veel volwassenen kennen de personages niet, misschien spreek ik met mijn expositie dan ook een jonger publiek aan. Toen ik bezig was om de tekeningen op te hangen kreeg ik complimenten van kinderen die de personages herkennen en mijn tekeningen heel gaaf vinden. Dat is natuurlijk superleuk."

Modellen

Daarnaast tekent Laura graag modellen na. "Ik zoek een portretfoto op Google van een model dat mij aanspreekt en maakt hier een tekening van. Vaak teken ik dit in zwart-wit, maar ook wel eens in kleur, zoals bijvoorbeeld een model met supermooi felrood haar."

Bij de expositie zijn ook twee tekeningen te zien die nog niet helemaal af zijn. "Zo krijgen de bezoekers een idee hoe ik mijn tekeningen maak, met het gebruik van verschillende technieken zoals rasters." Een van deze tekeningen is een karakter van de film Avatar. De collectie bevat veertien tekeningen van 2014 tot nu.

Laura wil graag blijven tekenen. "Ik word er rustig van en kan er mijn fantasie in kwijt. Ik hoop dan ook dat ik na de Havo aangenomen word op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ik zou het geweldig vinden om iets te kunnen doen met tekenen en games, mijn twee hobby’s. Misschien kan ik later wel karakters ontwerpen voor nieuwe games."

De expositie van Laura is de komende weken te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van het dorpshuis.

Tip de redactie