Goes maakt zich op voor Delta Ride for the Roses

De organisatie van de Delta Ride for the Roses is druk bezig met de laatste voorbereidingen, zodat het evenement in Goes zaterdag van start kan gaan.

Het bekendste wielerevenement van Zeeland is vorige week al aangekondigd op een spandoek achter een vliegtuigje dat over de provincie vloog. Inmiddels zijn er tal van evenementen georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen ten behoeve van het gezamenlijke goede doel: KWF Kankerbestrijding. 

Volgens bestuurslid Henk de Jong verloopt de organisatie van de Delta Ride for the Roses tot nu toe uitstekend. Hij heeft als amateur wielrenner altijd een passie gehad voor de fietssport en is vanaf het begin betrokken bij de tot totstandkoming van het evenement.

“Ik reed elk jaar mee met de Ride door heel Nederland en in 2008 hebben Kees Bal en ik het event naar Zeeland gehaald", vertelt de Jong. Het was met 14.000 deelnemers gelijk een grandioos succes.”

Er zijn inmiddels twee landelijke edities geweest en de Delta Rides kunnen met gemiddeld vijfduizend deelnemers ook altijd rekenen op veel animo.

Veilig

Volgens de Jong is het in Zeeland veilig en makkelijk fietsen. Toch brengt het opzetten van het evenement heel wat werk met zich mee.

“Ik ben coördinator van de vrijwilligers en verantwoordelijk voor de routes. Er gaat heel wat tijd in zitten en ik ben er dagelijks mee bezig. Ik moet ervoor zorgen dat straks vijfduizend mensen goed van de trein komen en veilig de routes kunnen fietsen." 

Er zijn veel verkeersregelaars en vrijwilligers op het terrein nodig om alles in goede banen te leiden. "We werken met 32 mensen van het Rode Kruis en er rijden twee motorclubs mee voor de veiligheid."

Lintje

De Jong is, naast zijn werk voor de Ride, al ruim vijftig jaar actief als vrijwilliger en heeft hiervoor onlangs een lintje ontvangen. “Dat was helemaal onverwachts en echt geweldig. Ik zie het als erkenning voor het werk dat ik gedaan heb.”

De Jong vindt het belangrijk om zich in te zetten voor KWF Kankerbestrijding, omdat kanker zoveel mensen treft. “Iedereen heeft wel een familielid, vriend of collega die ermee te maken krijgt.”

In 2014 werd tijdens de landelijke editie 1,3 miljoen euro opgehaald en de Delta Rides leveren tussen de 100.000 en 150.000 euro op.

Ladiesnight Ride

“Het verschil met evenementen als Alpe d’HuZes is dat hier in Zeeland iedereen kan meedoen; van moeders met kinderen tot bedrijventeams. We hebben dan ook bewust gekozen voor vier afstanden, zodat er voor elk wat wils bij zit”, vertelt de Jong.

“Vorig jaar zijn we gestart met de Ladiesnight Ride. Ook dit was grandioos. We wisten niet of het zou aanslaan, maar er stonden opeens vierhonderd vrouwen op de Grote Markt. Het was echt een prachtige rit en een feest, dus dit jaar vindt het opnieuw plaats op de vrijdag. Daarnaast is bekende Nederlander Fred van Leer aanwezig en is er weer een uitgebreid muziekprogramma bij de stops en op het terrein voor de nodige ontspanning.”

Tip de redactie