Frans van Pagee uit Yerseke ademt voetbal

Als voetbalverslaggever en -fotograaf bezoekt Yersekenaar Frans van Pagee zoveel mogelijke wedstrijden. Voetbal, van Pagee wordt ermee wakker en gaat ermee naar bed. Hij zet zich graag in voor talenten, maar ook voor voetballertjes die juist niet helemaal kunnen meekomen.

Van Pagee geeft adviezen, technische trainingen, maar verzet zich tegen het selecteren van jonge spelers. “Kinderen horen lekker te voetballen met hun leeftijdsgenootjes en vriendjes”, vindt de 43-jarige Yersekenaar.

“Daarom ben ik tegen het selecteren van jonge spelers. Je kan beter selecteren naar het niveau van het team en niet naar niveau van een speler. Zo blijven de kinderen lekker bij elkaar gedurende hun jeugdvoetbalperiode.”

Van Pagee is om die reden gestopt bij de technische jeugdcommissie.

“Het uit elkaar plukken van kinderen voor de winst is niet voor mij weggelegd. Ik geef wel adviezen aan trainers voor de Reimerswaalse selectieteams, zoals het Reimerswaalse elftal, de Reimerswaalse Senioren en Jong Reimerswaal. Dit zijn de teams waar talenten thuishoren.”

Hobby

Al vele talenten heeft hij voorbij zien komen en hij weet de namen van bijna elke speler van elke club in Reimerswaal. “Voetbal is mijn leven. Al van kleins af aan was ik altijd met voetbal bezig en dit is er nooit meer uitgegaan."

Zelf heeft van Pagee ook gevoetbald, onder andere bij Krabbendijke en Yerseke. "Ik ben gestopt toen mijn zoon Maxim op voetbal ging. Ik wilde graag meer tijd vrijmaken om voor hem langs de zijlijn te staan. Ook mijn oudste dochter Manon zit op voetbal. Mijn jongste dochter Fabiënne voetbalt nog niet.”

De twee oudste kinderen zijn volgens hun vader goede voetballertjes, maar willen het vooral als hobby beoefenen. “Voor mij is voetbal meer dan een hobby. Het is een prachtige teamsport vol actie en je bent lekker buiten.”

Boek

Sinds de Reimerswaalse & Kapelse Bode bestaat levert van Pagee veel voetbalverslagen aan. “Ik breng wekelijks verslag uit van Yerseke 1 en heb ook al een aantal boeken geschreven over Yerseke 1.”

Ook schrijft hij verslagen van andere jeugdwedstrijden, bekerfinales en kampioenswedstrijden. “Ik ben een onafhankelijke verslaggever en zo schrijf ik ook mijn verhalen. Daarnaast maak ik ook foto’s.” Elk jaar bundelt hij zijn verslagen en foto’s van Yerseke 1 in een boek.

Van Pagee zet zich in voor iedere speler, hij vindt dat elk kind moet kunnen voetballen. “Ook degene die wat extra ondersteuning of begeleiding nodig hebben, daar loop ik graag een paar meter extra voor. Op een dorp moet iedereen kunnen voetballen.”

Tip de redactie