De afslagen op de Deltaweg naar Goes-Zuid zijn zaterdag deels afgesloten in verband met de Delta Ride for the Roses. 

Automobilisten kunnen het beste omrijden via het centrum of de afslag Kapelle en ’s-Gravenpolder. De start en finish van de benefiettocht voor KWF is bij de Zeelandhallen aan de Da Vinciweg in Goes. De organisatie rekent op zo’n 5000 deelnemers.

Ze waarschuwt verder voor verkeershinder op de rotonde aan de Anthony Fokkerstraat en de Verbartelweg, richting Hotel Van der Valk en het Poelbos. Hier rijden de fietsers tussen 8.45 uur en 9.45 uur en tussen 10.15 uur en 11.30 uur.

Ook kan het verkeer op het kruispunt van de Oude Rijksweg en Nieuwe Rijksweg bij ‘s-Heer Hendrikskinderen hinder ondervinden. De deelnemers aan de route over 50 kilometer passeren dit punt tussen 10.30 uur en 11.30 uur.

Ladies Night Ride

De Delta Ride for the Roses is een jaarlijkse benefiettocht voor KWF. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 25, 50, 80 en 120 kilometer.

Vrijdagavond wordt de Ladies Night Ride al verreden. Het is de tweede editie van het evenement voor vrouwen, met start en finish op de Grote Markt. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 15 en 30 kilometer.

Bij terugkomt wacht stylist en televisiebekendheid Fred van Leer de vrouwen op.

De opbrengst van de Ladies Night Ride is bestemd voor een onderzoek van KWF naar gynaecologische kanker.