Afslagen Sloeweg bij ‘s-Heerenhoek week dicht

Vanwege de werkzaamheden voor de verbreding van de Sloeweg kan het autoverkeer van zaterdag 11 juni (1.00 uur) tot zaterdag 18 juni (6.00 uur) niet vanuit de Sloeweg naar ‘s-Heerenhoek en vice versa rijden.

In die periode krijgt de zuidbaan van de Sloeweg aan de kant van ‘s-Heerenhoek vanaf de Driedijk tot voorbij de nieuwe aansluiting met de Molendijk geluidsreducerend asfalt. Na dit werk is dit deel van de weg klaar.

Vanaf zaterdag 6.00 uur kan het autoverkeer vanuit Lewedorp en Nieuwdorp via de Sloeweg naar de Westerscheldetunnelweg of de Bernhardweg.

Ook kan het autoverkeer vanaf de A58 via de Sloeweg naar Lewedorp en Nieuwdorp. Verkeer vanuit Terneuzen of Vlissingen-Oost richting ‘s-Nieuwdorp of Lewedorp wordt omgeleid.

Voor voetgangers en (brom)fietsers verandert er niets. Zij kunnen gebruik blijven maken van het fietspad over de nieuwe aansluiting Sloeweg richting Lewedorp of ‘s-Heerenhoek.

Planning

Vanaf 18 juni zijn de op- en afritten van de nieuwe aansluiting van de Molendijk op de Sloeweg open voor het autoverkeer. Dit betekent dat het autoverkeer wel vanuit ‘s-Heerenhoek of Lewedorp en Nieuwdorp de Sloeweg op kan.

Over het viaduct rijden met de auto is nog niet mogelijk. Hierdoor kan het autoverkeer niet vanuit Vlissingen-Oost of Terneuzen richting Nieuwdorp en Lewedorp over de Sloeweg. Ook kan het autoverkeer vanuit de A58 richting de Sloeweg niet de afslag nemen naar ‘s-Heerenhoek.

Eind juni wordt de gehele aansluiting Molendijk opengesteld voor al het verkeer.

Nachtelijke hinder

Deze maand moet het autoverkeer nog twee nachten tussen 1.00 en 6.00 uur rekening houden met maximaal vijftien minuten wachttijd op de Sloeweg. Met deze afsluitingen wordt het verkeer naar de andere weghelft verplaatst.

Het gaat om de nachten van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni en van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni.

Tip de redactie