Er is ruimte voor meer hotelkamers in de gemeente Goes. Dat concludeert Economische Impuls Zeeland dinsdag na onderzoek in opdracht van de gemeente.

Uit het onderzoek komt volgens Impuls naar voren dat er zowel in de zakelijke als toeristische markt groeiverwachtingen zijn. Voor de komende vijf tot zeven jaar gaat het om ongeveer 50 tot 65 reguliere kamers."

De onderzoeksresultaten zijn dinsdag gepresenteerd aan de Goese wethouder Derk Alssema, portefeuillehouder Binnenstad en Economische Zaken. 

In de gemeente spelen enkele initiatieven voor nieuwe hotels en uitbreiding van bestaande hotels. Om goed te kunnen anticiperen op deze plannen en om de omvang van het hotelaanbod te bewaken en stimuleren liet Goes onderzoek doen naar de marktruimte voor hotels op de langere termijn.

"De hotels Katoen en Van der Valk in Goes willen uitbreiden. Hiernaast is er ruimte voor een hotel met circa dertig kamers." In de regio, en dan met name aan de kust, zijn er volgens Impuls elf plannen voor uitbreiding of nieuwe hotels.

Onderscheidend

Nieuwe plannen hebben volgens Impuls de meeste kans van slagen met een onderscheidend concept ten opzichte van het huidige hotelaanbod. "Het is belangrijk dat deze hotels goed bereikbaar zijn en niet te ver van het Goese centrum liggen."