De achttienjarige aanvaller Xander van der Poel verruilt zijn huidige club Yerseke voor Kloetinge.  

Xander was al op jonge leeftijd gescout door Feyenoord, maar moest vanwege een blessure zijn stage onderbreken. Bij een topclub is de weg hard en hij viel destijds dan ook af. Wel veroverde Xander een vaste basisplaats bij de Zeeuwse selectie gedurende deze periode.

Ook werd er voor hem een uitzondering gemaakt met Jong Zeeland, waar hij een oefenwedstrijd voor speelde tegen Bruse Boys. Nomaliter behoort een speler minimaal in de 1e klas uit te komen om in aanmerking te komen voor een uitnodiging van hen.

Hoger niveau

Xander is een speler die veel over heeft voor zijn sport en exceptionele kwaliteiten in zich heeft. Hij staat bekend om zijn onnavolgbare acties en speelt reeds twee seizoenen voor het eerste bij VV Yerseke, maar wil de stap maken naar een hoger niveau.

Er was interesse van ook andere clubs, maar Kloetinge leek hem de beste keuze.

Aderlating

Xander nam ruim de tijd voor deze beslissing, mede doordat hij het naar zijn zin heeft op Yerseke. Afgelopen woensdag hakte hij de knoop door en gaf in zijn naaste omgeving aan te vertrekken.

Voor Yerseke een aderlating en wellicht dat Kloetinge veel gaat genieten van zijn inbreng.  Voor de transfer naar Kloetinge wil Xander er nog alles aan doen om Yerseke naar de 2e klas te brengen.