Ideeën genoeg in Goes voor Aziëjaar

In Theater de Mythe hebben inwoners van Goes woensdagavond een voorproefje gehad van het Aziëjaar. 

De gemeente Goes organiseert in 2017 voor de vierde keer een themajaar. Nadat eerder 600 jaar stadsrechten (2005) en de werelddelen Afrika (2009) en Latijns-Amerika (2013) centraal hebben gestaan staat Azië dit keer in de spotlights.

Tijdens de ideeënavond in De Mythe kwam dat naar voren door optredens van een slangenmeisje en de Japanse drumgroep Yamato.

Ook werden enkele ideeën voor het themajaar gepresenteerd. Er zijn onder meer plannen ingediend voor een drijvende markt, een uitvoering van Forza Gymnastica die in het teken staat van Azië, een Bollywood-filmfestival en de viering van Chinees nieuwjaar.

Bomen

Het college van burgemeester en wethouders beslist in een later stadium welke evenementen kunnen worden georganiseerd. "De bomen groeien niet tot in de hemel", liet burgemeester René Verhulst woensdagavond weten. "We kunnen niet alles doen, maar hopelijk wel veel."

Er komt net als voorgaande jaren sowieso weer een openluchtspektakel. Regisseur Koen Schyvens was woensdag aanwezig en lichtte al een tipje van de sluier op over zijn plannen.

Schyvens maakt voor het spektakel weer gebruik van leden van toneel-, dans- en sportverenigingen in de gemeente Goes.

Tip de redactie