Racoon kijkt uit naar derde editie benefiet

Di-rect, Rowwen Hèze, Typhoon en Racoon staan zondag op de Grote Markt in Goes voor Racoon and Friends voor Jayden. 

Het is de derde editie van het benefietevenement waarmee geld wordt opgehaald voor Stichting Jayden, die strijd tegen neuroblastoom kinderkanker.

De eerste zesduizend kaarten waren in februari binnen een mum van tijd weg. Vorige week gingen de laatste 450 vrijgekomen kaarten binnen een paar minuten over de toonbank.

Racoon-gitarist Dennis Huige is blij dat het weer is gelukt het concert op poten te zetten. "Het is zeker geen vaste prik. Het is vooral een kwestie van kunnen. Je bent van zoveel partijen afhankelijk: de gemeente, ons management, onze crew. Zij moeten het allemaal ook weer zien zitten", zegt hij. "En verder moeten er natuurlijk artiesten zijn die willen en kunnen meewerken."

Spannend

Huige kijkt uit naar het festival in het hartje van Goes. "Het is niet meer zo spannend als de eerste keer. Iedereen weet wat hij moet doen en dat het zo snel uitverkocht was, geeft een rustig gevoel. Het vertrouwen is er."

Racoon and Friends begint zondag om 17.30 uur met een concert van de Walcherse band Peer. De markt gaat open om 16.00 uur.

Tip de redactie