Toujours Kapelle in volle gang

De vierde editie van Toujours Kapelle is in volle gang.

De week vol activiteiten duurt nog tot en met zondag 22 mei. Donderdag 19 mei vindt in Kapelle de 66e officiële herdenking plaats van de Franse oorlogsslachtoffers.

Vrijheid

Het jaarlijkse evenement Toujours Kapelle vindt plaats om de Franse Slag van mei 1940 te herdenken, maar ook de vrijheid en band tussen de gemeente Kapelle en het Franse Orry-la-Ville te vieren.

Zo speelt Museum Vitality weer een rol tijdens de week. Met de Frans Slag Mars hoopt Toujours Kapelle wandelaars van ver buiten de gemeente te trekken.

Zaterdag 21 mei kunnen zij vanuit dorpshuis De Vroone zeven, vijftien, vijfentwintig, dertig of veertig kilometer afleggen. De routes voeren langs historische plaatsen.

Begraafplaats

Donderdag 19 mei vindt de openbaar toegankelijke Franse herdenking plaats op de begraafplaats aan de Kitskinderseweg in Kapelle. De gemeente Kapelle organiseert de herdenking in overleg met de Franse ambassade en het Comité du Souvenir Français.

Militaire attachés 

Bij de ceremonie zijn onder meer ambassadeurs of consuls van Frankrijk en Marokko aanwezig, vertegenwoordigers van de Nederlandse Strijdkrachten, militaire attachés van diverse landen en veteranen. De stille tocht voor de herdenking vertrekt om 16.00 uur vanaf het Kerkplein in Kapelle.

Tip de redactie