Zeeuwse overheid sluit sociaal convenant met infra-sector

De nieuwe stichting Arbeidspool Zeeland Werkt-Infra gaat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt plaatsen bij opdrachtnemers van gemeenten. Hiervoor is donderdag een convenant ondertekend in Goes.

In de afgelopen tijd hebben vertegenwoordigers van opdrachtgevers – de dertien Zeeuwse gemeenten, provincie Zeeland en waterschap Scheldestromen – en opdrachtnemers – bouwend Zeeland en Infra platform Zeeland – gezamenlijk de wensen voor het anders organiseren van Social Return verkend.

Bij Social Return verwachten overheidsorganisaties bij aanbestedingen ook een sociale prestatie van de aannemers. Dat kan bijvoorbeeld het bieden van werkervaringsplaatsen aan mensen met een uitkering die moeilijk zelfstandig aan een baan komen zijn.

Opleiding

Met de nieuwe stichting ontstaat er een arbeidspool met personen uit de Social Return-doelgroep. Zij worden met een opleiding en inwerkperiode voorbereid op het werken in de infra-sector.

M. van Sabben, voorzitter van bouwend Nederland afdeling Zeeland en directeur van Aannemingsbedrijf Fraanje, J. Schuijs, voorzitter infra platform Zeeland en directeur van Traas en Ovaa en burgemeester Rob van der Zwaag van Veere, voorzitter van de Vereniging van Zeeuwse gemeenten, zetten in Goes hun handtekening onder het convenant.

‘Zo’n groot samenwerkingsverband op het gebied van Social Return zie je niet vaak in Nederland’, stelt een woordvoerder van de gemeente Goes, namens alle Zeeuwse gemeenten, in een persbericht.

NUwerk

Tip de redactie