Zorgwinkel Medipoint opent een vestiging op de locatie van het voormalige Auto Hendriks op Klein Frankrijk in Goes. 

"Een mooie ontwikkeling", noemt wethouder Derk Alssema de komst naar Goes van de leverancier van wmo-hulpmiddelen.

Op het terrein, waar nu nog het vervallen garagepand staat, opent Medipoint een kantoor, een werkplaats voor service en onderhoud en een showroom en winkel.

Medipoint is vanaf 1 juni de leverancier van hulpmiddelen voor wmo-klanten in de Oosterschelderegio.

Servicepunten

Naast de hoofdlocatie opent ze op verschillende plekken in de Oosterschelderegio mobiele servicepunten. Het is de grootste aanbieder van zorg- en welzijnsproducten in Nederland. "We zijn blij dat er voor de wmo-klanten nu heldere afspraken zijn met de nieuwe leverancier. Gezien de positieve landelijke ervaringen met dit bedrijf hebben we alle vertrouwen in Medipoint", zegt de Goese wethouder André van der Reest over de opvolger van Beenhakker.

Volgens Van der Reest hoeft de gemeente niet altijd meer tussen de klant en de leverancier te zitten. Rechtstreeks contact is in veel gevallen mogelijk. Ook krijgt elke wmo-cliënt een vaste adviseur en een vaste monteur.

Bestemming

Op de kavel op Klein Frankrijk zit nu nog de bestemming voor een garagebedrijf. Het Goese college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met een wijziging om vestiging mogelijk te maken. "We verwachten geen moeilijkheden als we kijken naar de verschillende bedrijven op het terrein", zegt Alssema. Medipoint opent het kantoor en de winkel zo snel mogelijk. "Dat gaat zeker geen maanden meer duren."