In dorpshuis Meerwaarde in Waarde lanceert loco-burgemeester Jaap Sinke maandag de website van Reimerswaal Voor Elkaar. Op deze website kunnen inwoners van Reimerswaal onder meer hun vrijwilligersdiensten aanbieden aan buurtbewoners.

De gemeente Reimerswaal zoekt naar oplossingen die ervoor zorgen dat inwoners zoveel mogelijk op eigen kracht hun leven kunnen vormgeven.

De website geeft mensen de mogelijkheid zelf de regie te voeren, ook als er extra ondersteuning nodig, is bijvoorbeeld vanuit het eigen netwerk, de buurt, vrijwilligers en zorg- of welzijnsorganisaties.

Talent

Iedere inwoner uit de gemeente Reimerswaal kan zich via de website aanmelden als vrijwilliger om zo gemakkelijk een ander in de buurt te helpen op een manier die past bij zijn of haar wensen en talenten.

Daarnaast kunnen organisaties en professionals een oproep plaatsen wanneer zij op zoek zijn naar vrijwilligers. De website speelt daarmee in op de trend om hulp te zoeken en aan te bieden in de eigen vertrouwde omgeving.

Kan een familie geen hulp bieden, dan is het aanbod uit de buurt misschien een goede optie. “De bereidheid en het talent hiervoor blijkt vaak voldoende aanwezig in een dorp”, laat een woordvoerder van de gemeente Reimerswaal dinsdag weten.

Reimerswaal Voor Elkaar maakt deel uit van NL Voor Elkaar, waaraan al vele gemeenten deelnemen.

De feestelijke bijeenkomst voor de lancering van de website, waarbij iedereen aanwezig is, begint maandag (9 mei) om 15.45 uur in het dorpshuis in Waarde.