Johannes Minnaard (95) uit Yerseke is donderdag verrast met een bijzondere onderscheiding. Uit handen van de Reimerswaalse wethouder Hans de Kunder kreeg hij de Pen van Verdienste.

Met deze prijs eert Reimerswaal inwoners die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Minnaard is al zestig jaar betrokken bij de EHBO-vereniging in Yerseke.

Voor zijn 60-jarige EHBO-lidmaatschap kreeg Minnaard al de zilveren dr. C.B. Tilanuspenning, vernoemd naar de oprichter van de EHBO-vereniging.

Ook is Minnaard 31 jaar voorzitter geweest van de EHBO-afdeling. "Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd om de EHBO-vereniging in Yerseke stevig te positioneren in Yerseke en de wijde omgeving", motiveert de gemeente de toekenning van de Pen van Verdienste aan Minnaard.

De Pen van Verdienste is de afgelopen tien jaar slechts drie keer uitgereikt, op een enkele uitzondering na bij inwoners die levensreddend hebben gehandeld.

Bepalend

"We willen onze waardering uiten voor de grote verdienste en jarenlange inzet van de heer Minnaard voor de EHBO-vereniging Yerseke. Hij heeft een bepalende invloed gehad op het aanbod van EHBO-lessen aan jeugd, jongeren en volwassenen. Zijn inzet en betrokkenheid hebben bijgedragen aan de veiligheid van alle inwoners en aan het genoemde levensreddend handelen van enkele inwoners", aldus de gemeente.