Drie inwoners van de gemeente Reimerswaal kregen dinsdag uit handen van loco-burgemeester Jaap Sinke een koninklijke onderscheiding. Mevrouw Koeman–Zweedijk uit Waarde en de heren Goud en Verburg uit Waarde zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het drietal vertegenwoordigt samen zo’n 125 jaar aan vrijwilligerswerk.

Koeman

J.F. Koeman–Zweedijk ontving haar onderscheiding voor de lange periode, zo’n vijftig jaar, dat zij zich vele uren per week heeft ingezet voor anderen.

In het bijzonder worden daarbij haar verdiensten voor de jeugd vermeld. Ze heeft zich vele jaren ingezet voor het jeugdwerk in de Hervormde Kerk van Waarde en de jeugdgroepen van Gymnastiekvereniging Inter-scaldis. 

Ook in andere vrijwilligersfuncties in de Nederlands Hervormde kerk, de gymnastiekvereniging en bij Zorggroep Ter Weel in Krabbendijke heeft zij blijk gegeven van haar grote inzet voor en betrokkenheid bij anderen.

Goud

C.M Goud kreeg zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de vrijwillige brandweer in Waarde en Krabbendijke, voor de Hervormde Gemeente in Krabbendijke en voor de dorpsraad en –gemeenschap in Waarde. 

Vrijwilliger bij de brandweer was hij soms met gevaar voor eigen leven.

In zijn kerkelijk werk was zijn inzet ook gericht op het omzien naar anderen. Daarnaast is hij nog zeer actief als voorzitter van de dorpsraad en als organisator van de jaarlijkse Dodenherdenking in Waarde.

Verburg

D.A. Verburg ontving zijn lintje voor zijn jarenlange en intensieve inzet voor de vogelsport.

Zijn verdiensten, als bestuurslid van Vogelvereniging Krabbendijke e.o., ParkietenClub Midden-Zeeland en verschillende bestuursfuncties bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, zijn van grote waarde voor vogelliefhebbers in Zeeland en daarbuiten. 

Buiten de vogelsport heeft hij zich ook vele jaren, als lid van de medezeggenschapsraad, ingezet voor (het behoud van) het openbaar onderwijs in Waarde.