De wethouders André van der Reest (Goes) en Hans de Kunder (Reimerswaal) praten maandag 25 april in Hotel van der Valk in Goes met de Commissie Toekomstige Zorg Zeeland (CTZZ) over de zorg met inwoners van de Oosterschelderegio.

Zeeland kampt met een dalend aantal inwoners. Dat zet de Zeeuwse zorg onder druk.

Ook houden veel huisartsen hier nog een zelfstandige praktijk, terwijl de Zeeuwse huisartsen gemiddeld ouder zijn dan elders in het land. De vraag is of er opvolgers klaar staan, als zij met pensioen gaan.

In de bijeenkomst van 25 april vertelt commissievoorzitter Eeke van der Veen welke visie de CTZZ heeft ontwikkeld om de kwaliteit van de zorg in de provincie Zeeland op peil te houden.

De CTZZ wil met de bijeenkomst te weten komen of haar visie klopt met de wensen van de Zeeuwen. Zij kunnen ideeën en aandachtpunten aandragen voor de aanpak van het vervolg. Zo hoopt de commissie de betrokkenheid van de Zeeuwen te vergroten.

Ziekenhuizen

Ook de beide Zeeuwse ziekenhuizen zijn vertegenwoordigd bij de bijeenkomst, door Raymonda Romberg (ADRZ) en René Smit (ZorgSaam). Verder komen zorgverleners uit de geestelijke gezondheidszorg en huisartsen aan het woord.