Topkok Sergio Herman krijgt woensdag 20 april de legpenning van de studiekring Wolfert van Borssele uitgereikt. 

De penning is bedoeld voor Zeeuwen, die 'de Zeeuwse zaak waardig zijn'. Volgens de studiekring is Herman met zijn ondernemingen en prestaties een ambassadeur voor Zeeland.

De topkok, die jarenlang het drie sterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis runde, is momenteel eigenaar van Pure C Bar & Restaurant in Cadzand-Bad en The Jane in een voormalig militair hospitaal in Antwerpen.

Illuster rijtje

Herman maakt vanaf volgende week deel uit van een illuster rijtje Zeeuwen die de penning eerder hebben gekregen.

Oud-lid van de Raad van State Rien Verburg, Jacques de Milliano, directeur van Artsen zonder Grenzen, CEO Henk van Koeveringe van Roompot Vakanties en voormalig minister en commissaris van de koningin Karla Peijs gingen hem voor. Peijs was in 2014 de laatste.

Stadhouder

De studiekring is vernoemd naar Wolfert van Borssele, die in 1477 stadhouder was van Holland en Zeeland. De leden ontmoeten elkaar één keer per maand in Restaurant Katseveer in Kats.

Het besloten gezelschap heeft als doel de sociale en zakelijke banden te verstevigen en door inleidingen en discussies, van en met landelijke sprekers, de algemene ontwikkeling te bevorderen.