De open tafels in Kamperland krijgen een vervolg.

Voortaan kunnen ouderen elke maand genieten van een maaltijd in dorpshuis Casembroot. De afgelopen weken organiseerde de gemeente Noord-Beveland bij wijze van proef open tafels, maaltijden voor 60-plussers uit Kamperland en Geersdijk.

Eenzaam

Uit onderzoek is gebleken dat één op de veertien senioren eenzaam is. Noord-Beveland hoopt dat onder meer met de open tafels te voorkomen.

In andere kernen bestonden dit soort initiatieven al, maar in Kamperland niet. "We hadden het al een succes gevonden als er 30 mensen op waren afgekomen, maar de eerste twee keer aten meer dan 70 inwoners mee. En voor de laatste van de reeks, volgende week, zijn er ook alweer 50 aanmeldingen", zegt wethouder Anja Slenter van de gemeente Noord-Beveland.

Betalen

Tijdens de eerste twee bijeenkomsten is gevraagd of de bezoekers maandelijks een open tafel willen. Het antwoord van meer dan 25 mensen was 'ja'. "Dat is meer dan genoeg. Als ze dat willen, dan doen we het, al zijn het er tien."

De eerstvolgende open tafel in het dorpshuis in Kamperland is op 18 mei. De 60-plussers moeten dan wel betalen voor de maaltijd. De eerste drie waren gratis.