De gemeente Goes is begonnen met een grote schoonmaak na de grote brand, die zondagmorgen woedde bij de firma Weststrate aan De Puyeweg in Goes.  

Als gevolg van de brand zijn heel wat losse isolatiedeeltjes verspreid over het noordelijke deel van de stad neergedwarreld. De gemeente waarschuwt dat deze deeltjes niet met de blote handen verwijderd mogen worden. “Trek handschoenen aan en gooi het weg bij het restafval”, luidt het advies.

Schenge

De gemeente is zelf begonnen met de schoonmaak van straten, speeltuinen en openbare voorzieningen. Daaronder valt ook sportpark ’t Schenge aan het Geldeloozepad.

Vanwege de isolatiedeeltjes zijn alle wedstrijden en overige activiteiten vandaag afgelast. Mogelijk kan het nog wel enige tijd duren voordat er weer getraind kan worden op de velden.

Geen asbest

De brand bij Weststrate brak vanmorgen om 8.15 uur uit aan De Puyeweg. Er was meteen sprake van een enorme rookontwikkeling. Omwonenden werden daarom verzocht ramen en deuren gesloten te houden. Dat advies is inmiddels weer ingetrokken. Iets na 12.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

Uit metingen door de brandweer is gebleken dat er geen asbest is vrij gekomen.