Bij een bedrijf aan de Puyeweg in Goes is zondagmorgen een grote brand uitgebroken. In het pand staan landbouwmachines opgeslagen. 

Het vuur ontstond rond 8.15 uur door een nog onbekende oorzaak. Volgens de Veiligheidsregio waren er ten tijde van de brand geen mensen in het pand aanwezig. Ook het naast gelegen pand is ontruimd.

Waterwinning

De brandweer is direct uitgerukt met vier voertuigen om het vuur de bestrijden. Vanwege de moeilijke waterwinning en de hevige rookontwikkeling is de brand opgeschaald naar een grote brand. De brandweer moet het water van elders halen.

De rotonde Tiendenplein is afgesloten, omdat daar de slangen overheen lopen. 

Explosies

Door de hitte hebben zich meerdere explosies voorgedaan, waarbij de ruiten van de loods zijn gesprongen. In het pand staat ook een gastank, die momenteel door de brandweer gekoeld wordt.

Omwonenden in het noorden van Goes hebben rond kwart voor negen een NL Alert ontvangen met het verzoek uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. De effecten voor de gezondheid worden momenteel gemonitord.

Update:

Rond 9.45 uur meldt de Veiligheidsregio dat de brand in intensiteit afneemt. Vanwege de rookontwikkeling geldt echter nog altijd het advies om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. De politie rijdt rond in de omgeving om die boodschap over te brengen.

In de wijk dwarrelen nu roetdeeltjes neer. Die lijken op isolatiemateriaal, afkomstig van het bedrijfspand. Het advies is om deze te laten liggen. De brandweer en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) zijn nog volop bezig met metingen.