Het lukt de politie in geen enkele gemeente op Walcheren en de Bevelanden om de door zichzelf gestelde norm te halen in het geval van een spoedmelding. 

De politie heeft zelf gezegd in 90 procent van de gevallen binnen vijftien minuten op de plaats des onheils te willen zijn.

Landelijk zit het gemiddelde nu op 85 procent. “Dat moeten we dus verbeteren”, zegt politiechef Oscar Dros, die de reactietijden in zijn portefeuille heeft. “Het probleem doet zich het meeste voor in enkele landelijke en uitgestrekte gebieden met een lage bevolkingsdichtheid.”

Cijfers

Dat is in Zeeland niet anders. Middelburg komt in Midden-Zeeland het dichtste in de buurt van de landelijke norm. Daar zijn agenten in 13,8 procent van de meldingen niet op tijd, blijkt uit cijfers van RTL Nieuws. In Vlissingen is dat cijfer 15,3 procent en in Goes 17,2 procent.

Platteland

In de plattelandsgemeenten gaat het slechter met de gemeente Noord-Beveland als negatieve uitschieter. Daar is de politie in 49,3 procent van de gevallen niet op tijd. In 2014 was het met 73,1 procent daar overigens nog veel slechter.

In Kapelle en Reimerswaal zijn agenten respectievelijk in 30,4 procent en 32,4 procent van de meldingen niet op tijd en in Borsele is dat cijfer 30,8 procent. In Veere gaat het om 32,6 procent.