Vier nieuwe jubileumlindes in Borssele

Het jubilerende Borssele stond woensdagochtend centraal tijdens de viering van de Nationale Boomfeestdag in de gemeente Borsele. 

Aan de rand van de Borsselepolder, bij de eeuwenoude boerderij van de familie Boonman, en op het Plein in het dorp werden twee jubileumlindes geplant, vier in totaal. “Voor elke eeuw dat de polder en het dorp bestaat één boom”, zei dorpeling Marius Vrijlandt.

Gedicht

De bomen gingen vergezeld van zogenoemde plantcapsules met documenten waarop de namen van de aanwezigen werden vermeld en een aantal wensen voor de toekomst. Wethouder Conny Miermans van de gemeente Borsele voegde een gedicht van Muriam Nelissen over de Zak van Zuid-Beveland toe.
Het planten van de lindes was een initiatief van de dorpsraad Borssele en één van de activiteiten in het jubileumjaar.

Boomgaard

In vrijwel alle andere Zeeuwse gemeenten zijn woensdagochtend bomen geplant in het kader van de Nationale Boomfeestdag.

In Goes hielpen onder anderen wethouder Loes Meeuwisse en burgemeester René Verhulst, als voorzitter van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland), mee met het planten van bomen in de nieuwe hoogstamboomgaard in de wijk Mannee.
In Noord-Beveland werkten tussen maandag en woensdag leerlingen van vier basisscholen mee met het knotten van wilgen en snoeien van groen.

Tip de redactie