Goese derde verdachte in grote drugszaak

In een woning aan de Europalaan in Goes is maandagmorgen een 37-jarige vrouw aangehouden. 

De politie viel haar woning binnen in verband met het onderzoek naar een groot aantal hennepkwekerijen en -stekkerijen. Begin deze maand werden al een 35-jarige vrouw uit Goes en een 49-jarige man uit Bergen op Zoom opgepakt.

Industrieterrein

De maandag opgepakte vrouw is de derde hoofdverdachte in de omvangrijke zaak. De afgelopen maanden zijn hennepkwekerijen opgerold in woningen in Doetinchem, Dordrecht, Goes (twee), Burgh-Haamstede, Hoek en Scharendijke.

Daarnaast zijn er twee grote kwekerijen en stekkerijen geruimd op een industrieterrein in Zierikzee en in een loods aan de Nobellaan in Bergen op Zoom. Op die laatste locatie werden ook drie knipsters uit Bergen op Zoom en Roosendaal aangehouden.

Voorzijde

De 37-jarige vrouw is overgebracht naar Torentijd in Middelburg.

Het onderzoek van de politie is onderdeel van een grootschalige actie, die vooral is gericht op het oprollen van stekkerijen. Zo wil ze de criminelen aan de voorzijde van de hennepteelt een zware slag toedienen. Naast overtredingen in het kader van de opiumwet richt het politieonderzoek zich ook op het voeren van een criminele organisatie en witwassen.

NUwerk

Tip de redactie