BEN en andere partijen ruziën over Aldi

De VVD, CDA, SGP, PvdA en Noord-Bevelands Belang (NBB) in de gemeenteraad van Noord-Beveland hebben zich openlijk gedistantieerd van uitspraken die de fractie van Betrokken Noord-Beveland (BEN) heeft gedaan over de Aldi in Wissenkerke.

Op de Facebook-pagina van BEN heeft fractievoorzitter Mark Faasse onder meer gezegd dat er geen sprake van een ‘transparante procedure’ is geweest, maar van ‘onduidelijke speculatie en subsidiëring met gemeenschapsgeld’.

In de PZC heeft Faasse gezegd dat wat hem betreft wethouder Adrie van der Maas mag opstappen. “Alle betrokkenen moeten eens kritisch bij zichzelf te rade gaan.”

Nadrukkelijk

De overige partijen hebben vrijdag in een persbericht laten weten ‘volledig achter het beleid van wethouder Van der Maas’ te staan. Volgens hen heeft hij immers niets anders gedaan dan ‘een nadrukkelijke opdracht vanuit de raad om iets aan de leefbaarheid in Wissenkerke te doen’ uitgevoerd.

De vijf fracties willen dat de kavel in de Voorstraat zo snel mogelijk wordt ingevuld.

Discounter

Maandag heeft de Aldi laten weten niet meer naar het dorp te komen. De gemeente is jaren  bezig geweest met de komst van de discounter. In die tijd is er oojk veel geld in gaan zitten. Er zijn bijvoorbeeld panden gesloopt en gronden gesaneerd.

De gemeente beraadt zich nog op juridische stappen.

Tip de redactie