Een 40-jarige Yersekenaar is op 26 februari aangehouden voor het dealen van cocaïne aan jeugd in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle. Dat meldt de politie vrijdag.

Tot donderdagavond hoorden agenten kopers in deze zaak. Op 18 december is een man uit Waarde (22) opgepakt voor dealen van harddrugs aan jonge mensen in Reimerswaal en Kapelle.

Waarde

De man uit Waarde is in Rilland aangehouden nadat de politie hem op het spoor kwam door een melding van drugsdeals in Kapelle en Reimerswaal.

Tijdens het onderzoek bleek dat hij afgelopen maart ook al in Eindhoven was aangehouden met harddrugs.

Bibigun

Bij de aanhouding en het onderzoek in zijn woning werden XTC-pillen, MDMA-kristal, geld en een zogenaamde bibigun aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen.

XTC

Agenten hoorden verschillende kopers. Hieruit bleek dat de dealer gedurende een halfjaar voornamelijk XTC-pillen verkocht aan de jeugd in Kapelle en Reimerswaal.

Nadat het onderzoek was afgerond, werd de man in vrijheid gesteld. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Yersekenaar

In december ontving de politie een melding over het dealen van cocaïne door een 40-jarige man uit Yerseke. Na onderzoek is hij op 26 februari in de Lange Meet in Kapelle aangehouden.

Cocaïne

In zijn woning, auto en kleding is cocaïne aangetroffen. De drugs en auto zijn in beslag genomen.

Ook in dit onderzoek zijn verschillende kopers gehoord. Hierbij bleek dat de inwoner uit Yerseke vanaf begin 2014 cocaïne verkocht aan voornamelijk jongeren uit de gemeente Kapelle en Reimerswaal. De man zit nog vast.