Per 1 juni levert Medipoint de Wmo-hulpmiddelen in de Oosterschelderegio.

Dit betekent dat de inwoners van de gemeenten Tholen, Reimerswaal, Kapelle, Goes, Borsele, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland voorzieningen als rolstoelen en scootmobielen via dit bedrijf krijgen.

Dienstverlening

Na een Europese aanbesteding is op 3 maart de levering van Wmo-hulpmiddelen in de zeven Oosterscheldegemeenten gegund aan Medipoint in Utrecht.

Medipoint gaat haar dienstverlening uitvoeren vanuit een nieuwe vestiging, met kantoor, winkel en werkplaats voor onderhoud, in Goes.

Brief

Alle klanten ontvangen voor 20 mei een brief met alle informatie die voor hen relevant is, laat het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) vrijdag weten. Zij hoeven zelf geen actie te ondernemen.

Contract

De Wmo-hulpmiddelen zijn de afgelopen jaren geleverd door JenS Beenhakker. Dit contract loopt per 31 mei af.

Het contract met Medipoint gaat per 1 juni in. Dat kent een looptijd van drie jaar. SWVO heeft de intentie dit twee keer met drie jaar te verlengen. De maximale contractduur is dus negen jaar.

Contact

Bij de aanbesteding was kwaliteit een belangrijk onderdeel voor SWVO.

Naast de nieuwe vestiging in Goes gaat Medipoint werken met een mobiel servicepunt op verschillende locaties binnen de regio.

Het bedrijf zet volgens het samenwerkingsverband in op meer rechtstreeks contact tussen gebruiker en leverancier, zonder tussenkomst van de gemeente en op een vaste adviseur en monteur per klant.