Er komt een nieuw centrum voor nucleaire geneeskunde bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes. 

Het is een initiatief van het ziekenhuis, dat locaties heeft in Goes en Vlissingen, en Siemens Healthcare. Ze hebben deze week een exploitatieovereenkomst gesloten voor de bouw. Het gebouw moet in juni al klaar zijn. Siemens plaatst daarna de nieuwste nucleaire beeldvormende technieken in het centrum.

Behandeling

Medici kunnen met de apparatuur bijvoorbeeld onderzoeken hoe een tumor is ontstaan, of hoe actief de stofwisseling van een patiënt is. De diagnostiek is met name bedoeld voor cardiologische, oncologische en orthopedische patiënten.

“Met deze technieken kunnen wij de juiste behandeling adviseren aan onze patiënten”, zegt nucleair geneeskundige Jo Verhaegen. Volgens hem zorgt de bouw voor een versterking van de medische infrastructuur in de provincie. “Patiënten hoeven niet uit te wijken naar buiten de provincie voor deze vorm van diagnostiek”, zegt ook Claudia Brandenburg van de raad van bestuur van het ADRZ.

Vlissingen

Het centrum voor nucleaire geneeskunde wordt in een periode van vier maanden gebouwd. Na de zomer wordt het in gebruik genomen. De afdeling nucleaire geneeskunde zit nu nog in Vlissingen, in het ziekenhuis dat momenteel grondig wordt verbouwd.

Het nieuwe centrum komt voort uit de overeenkomst die het ADRZ en Siemens in 2015 zijn aangegaan. Siemens levert en onderhoudt tien jaar lang medische beeldvormende apparatuur aan het ziekenhuis in Goes en Vlissingen. Met het contract is zo’n 25 miljoen euro gemoeid.