Twee experts op het gebied van schaal- en schelpdieren vinden elkaar in een nieuw project in Yerseke. 

Tweesterrenkok Edwin Vinke en kwekerij Delta Ostrea uit Yerseke werken aan de opening van hun restaurant: Zee/Land/Zilt. Dat opent op 5 april op het terrein van Delta Ostrea, op de oesterputten.

Kwekerij

Delta Ostrea heeft haar eigen mossel- en oesterkwekerij in Yerseke. Het bedrijf heeft eerder al een oesteracademy opgezet, met workshops en opleidingen tot oesteroloog.

Nu komt daar een nieuw hoofdstuk bij. “Wij hebben een toplocatie voor een restaurant en willen een superrestaurant neerzetten”, vertelt Adriaan van de Plasse van Delta Ostrea.

“We kenden Edwin al en hebben hem benaderd. Onze ideeën bleken heel goed bij elkaar te passen. Edwin kookt al met schaal- en schelpdieren en hier komen ze zo uit de put.”

Bron

Bij de oesterputten in Yerseke is een nieuw pand in aanbouw. Daarin krijgt Zee/Land/Zilt in rap tempo vorm.

Edwin Vinke, die voor zijn restaurant De Kromme Watergang bij Hoofdplaat al jaren twee Michelin-sterren mag voeren, neemt het creatieve deel van Zee/Land/Zilt voor zijn rekening.

“Toen Adriaan me benaderde zei ik dat ik het al zo druk had”, vertelt Vinke lachend. “Toch was het een zeer aangenaam gesprek. Ik werk altijd al met schaal- en schelpdieren en hier kan ik dat bij de bron doen.”