De Boomfeestdag wordt in de gemeente Reimerswaal officieel gevierd in Yerseke. Burgemeester Jan Huisman verricht woensdag 16 maart om 9.00 uur de openingshandeling bij het aanplanten van de educatieve tuin aan het Moerplein.

Aansluitend planten leerlingen van Parelmoer de veilingkisten voor de nieuwe tuin verder in.

Natuurouders

De educatieve tuin wordt aangeplant voor en door scholieren van de basisschool. De schoolkinderen nemen de komende jaren ook het onderhoud van de tuin voor hun rekening en vullen de beplanting verder aan met bloembollen en -zaden. Deze activiteiten vinden plaats onder begeleiding van de natuurouders van Parelmoer.

Parelmoer nam het initiatief voor de educatieve tuin naast de school. De gemeente stelt een grasveldje en middelen ter beschikking. Reimerswaalse bedrijven hebben benodigdheden, zoals veilingkisten, doek en gereedschap, ter beschikking gesteld. Op de Boomfeestdag wordt het project feestelijk in gebruik genomen.

Wandelingetje

De educatieve tuin is vrij toegankelijk voor bezichtiging en een wandelingetje over het snipperpaadje. Heeft u opmerkingen over het onderhoud, laat het weten aan de natuurouders, via de school.