De gemeente Goes gaat ondernemers nog actiever benaderen om zich in Goes te vestigen.

Dat zegt wethouder Derk Alssema. De manier waarop de gemeente dat gaat doen, komt in een positioneringsplan te staan dat binnen nu en een paar weken klaar is. “We gaan ons nog meer profileren als winkelstad.”

Faillissementen

De faillissementen van winkelketens zoals V&D, Perry Sport en Aktiesport, die allemaal een vestiging hadden of hebben in Goes, gaat Alssema ‘aan het hart’.

Hij wil echter niet bij de pakken neer zitten. Volgens hem zijn er de laatste jaren ook veel winkels geopend, zijn er mooie horecavoorzieningen bijgekomen zoals restaurant De Kluizenaar op de Grote Markt en Hotel en Brasserie Katoen en staat er nog meer op stapel, zoals stadsbierbrouwerij Slot Oostende.

Actieplan 2.0

Ook hij ziet dat er gaten vallen in het centrum door de faillissementen. Binnenkort gaat de gemeente enkele bijeenkomsten organiseren waarin Alssema, ambtenaren, winkeliers en winkelend publiek met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van het winkelgebied. Daar moet uiteindelijk een actieplan 2.0 uit voortkomen. “Goes is een ijzersterke winkelstad en dat blijven we ook.”