Zeeuwen kunnen vanaf donderdag een beroep doen op MKB Doorstart. 

Het is bedoeld voor MKB’ers die in de kern een gezond bedrijf hebben, maar hulp nodig hebben om het zo te houden. Zij kunnen bij MKB Doorstart een quickscan aanvragen.

De provincie heeft 23.000 euro subsidie gegeven, zodat ze deze scans gratis kunnen laten maken. “Alle Zeeuwse ondernemers kunnen een beroep doen op de stichting”, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat. “Door vroegtijdig hulp in te roepen, kunnen ze voorkomen dat hun bedrijf in de problemen raakt.”

Aanvulling

Hij ziet het als een goede aanvulling op andere diensten voor de economie en werkgelegenheid. “We proberen snel inzicht te krijgen in de achterliggende oorzaken en daarmee de ondernemer op weg te helpen om zijn bedrijf te versterken”, zegt Jacqueline Zuidweg.

Zij was in 2012 zakenvrouw van het jaar en is één van de initiatiefnemers van het landelijke project.

MKB Doorstart heeft in Flevoland al tot successen geleid. Voor het startschot in Zeeland worden banken, financiële dienstverleners en juridische adviseurs ingelicht. Zij moeten ondernemers gaan wijzen op MKB Doorstart.

Kenniswerf

Het startschot van het project wordt donderdag gegeven door De Bat en Michaël van Straalen, voorzitter van MKB Nederland.

Locatie is de Kenniswerf Zeeland in Vlissingen.