Ton meer voor verbouwing ’t Beest

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met de verbouwingen van ‘t Beest en het Cultuurhuis in Goes. 

In het Cultuurhuis aan de Westwal 45 huizen straks Theater De Mythe, Racoon, muziekvereniging Euphonia, Kunstuitleen De Bevelanden, Jeugdtheaterschool Zeeland en de Zeeuwse Muziekschool.

Galerie Van den Berge verhuist naar het pand aan de Albert Joachimikade 5. Het college heeft met hem afspraken gemaakt over enkele aanpassingen aan het gebouw. Van den Berge trekt er voor vijf jaar in.

Goedkoper

Voor de verbouwing van het Cultuurhuis is vorig jaar al 600.000 euro beschikbaar gesteld. Een ton van dat bedrag wordt in het voorstel van het college overgeheveld naar het budget voor de verbouwing van ‘t Beest. Daarvoor is dan negen ton beschikbaar.
Dat is volgens wethouder Loes Meeuwisse mogelijk, omdat de verbouwing van het Cultuurhuis goedkoper uitvalt en in ‘t Beest een ruimte komt waarvan de Zeeuwse Muziekschool gebruik gaat maken.

Samenwerking

Met de verbouwingen hoopt de gemeente een ‘kwaliteitsslag te maken’ waardoor er nog meer samenwerking komt tussen de culturele organisaties in de binnenstad. “We zien die nu al meer gang op komen”, aldus Meeuwisse. “Daar zijn we erg tevreden over.”
De werkzaamheden duren van april tot het voorjaar van 2017. ‘t Beest is dicht tijdens deze periode. Op 1 januari trekt de muziekschool in het Cultuurhuis.

Informatie

De plannen worden volgende week donderdag gepresenteerd. De bouwplannen van ‘t Beest zijn in de grote zaal van het podium te zien, de nieuwe inrichting van het Cultuurhuis in Theater De Mythe. Iedereen is welkom van 16.00 uur tot 19.00 uur.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie