Goessche Diep Fondsprijs voor twaalf Zeeuwen

Op 13 februari ontvangen twaalf Zeeuwse ‘groene vrijwilligers’ de Goessche Diep Fondsprijs uit handen van commissaris van de koning Han Polman. 

Leo van den Broeke uit IJzendijke, Hans de Bruijn uit Rotterdam, Marc Buise uit Hulst, Pim van der Meij uit Middelburg, Luud Persijn uit Koewacht, Rien Pronk uit Burgh-Haamstede, Erwin Raas uit Tholen, Henk Remijn uit Oostkapelle, Maatje van der Stel uit Nisse, Arthur Stijns uit Oudelande, Petra Sloof uit Colijnsplaat) en Ine van de Ven uit Kerkwerve ontvangen de prijs in museum Terra Maris in Oostkapelle.

Waardering

De Goessche Diep Fondsprijs wordt toegekend als blijk van waardering voor excellent werk of een opvallend initiatief van personen of organisaties op het gebied van natuur of cultuurbehoud in Zeeland. 

De twaalf personen zetten zich onder meer in voor de aanleg van wandelnetwerken, nestkasten en eendenkooien, educatieve activiteiten op Neeltje Jans en bij de Oosterschelde en inventarisatie van vogels en paddenstoelen.

Geldbedrag

Aan de Goessche Diep Fondsprijs is een geldbedrag verbonden. 

Sinds 2012 beheert het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland het Goessche Diep Fonds, een fonds met een budget van 12.500 euro per jaar om initiatieven op het gebied van natuur en cultuurbehoud te stimuleren.

Het fonds is opgericht door een echtpaar uit Goes met grote interesse in vogels, vogelstudies, natuurbehoud en lokale historie.

Lees meer over:
Tip de redactie