Er moeten zo’n 1000 heipalen de grond in om drie wegvakken op Zuid-Beveland te restaureren. 

De wegvakken op de Noordweg tussen de N289 en Monnikendijk bij Kloetinge, de Postweg tussen de Akkerseweg en Smalleweg bij Yerseke en de Bernhardweg Oost tussen het viaduct Polderweg en Baarlandsezandweg bij ‘s-Gravenpolder zijn in slechte staat en deels verzakt.

Aanwonenden

De werkzaamheden duren van februari tot eind maart. Alle wegen zijn acht weken afgesloten voor verkeer. Alleen aanwonenden en hulpdiensten kunnen er gebruik van maken. De aannemer waarschuwt dat bewoners wel geluidsoverlast kunnen ervaren door het heien van de honderden palen.
Weggebruikers moeten omrijden via de aangegeven routes. Om sluipverkeer te voorkomen is een aantal wegafzettingen geplaatst. Het vrachtverkeer moet omrijden via de A58. Dat moet sluipverkeer via de kern van ‘s-Gravenpolder tegengaan.

Fundering

De Noordweg bij Kloetinge en Postweg in Yerseke krijgen een zogenoemd palenmatras. Het is een raster van betonnen palen waaroverheen geotextiel komt. Daarop brengt de aannemer het funderingsmateriaal en asfalt aan. Zo ontstaat er volgens de provincie, de opdrachtgever, een soort matras en kan het wegdek niet meer verzakken.