De Reimerswaalse gemeenteraad bespreekt dinsdagavond een motie van de ChristenUnie over de opvang van asielzoekers en vluchtelingen.

De ChristenUnie wil dat de gemeente haar verantwoordelijkheid blijft nemen bij de opvang van vluchtelingen en huisvesting van statushouders in de regio.

Samenwerking

Commissaris van de koning Han Polman riep in zijn nieuwjaarstoespraak op tot extra inspanning van de gemeenten voor de vluchtelingen- en asielzoekersopvang.

Reimerswaal onderzoekt waar zij in de gemeente eventueel asielzoekers kan huisvesten.

In de motie roept CU-gemeenteraadslid Andries Jumelet het college van burgemeester en wethouders op om in samenwerking met omliggende gemeenten 'substantieel bij te dragen' aan de opvang.

Handtekeningen

Anneke Jumelet uit Yerseke, de echtgenote van het gemeenteraadslid, verzamelde vorige week handtekeningen voor de opvang van asielzoekers in haar dorp, om te overhandigen aan de gemeente. Daarop is haar huis belaagd met vuurwerk en eieren.

Jamilla Baselier uit Yerseke overhandigde burgemeester Jan Huisman van Reimerswaal maandagmiddag handtekeningen van tegenstanders van asielzoekersopvang in het dorp.