Reimerswaal vernieuwt speeltuinenbeleid

Nog tot 1 februari kunnen inwoners meedenken over het nieuwe speeltuinenbeleid van de gemeente Reimerswaal. Dat is in concept af.

Er is behoefte aan speelruimte in het centrum van Yerseke, staat in het conceptbeleidsplan. Daarnaast ondersteunt Reimerswaal speelinitiatieven van burgers en schoolbesturen die hun plein openbaar willen maken.

In Reimerswaal is er volgens de normen genoeg ruimte om te spelen, staat er in het conceptplan voor de jaren tot en met 2025.

Nieuw

‘Bij de aan te leggen speelterreinen in de nieuwbouwwijken Tramper in Hansweert en Zandweg in Kruiningen zit die locatie dicht op bestaande terreinen', staat in het plan. 'Daar kunnen we de bestaande terreinen vervangen voor de nieuwe locaties.’

In Yerseke is er vanwege onder meer de spreiding en kleinere achtertuinen behoefte aan een ingericht speelterrein in het dorpshart.

Voetbal

In Kruiningen en Rilland is er een jop (jongeren ontmoetingspunt). Er zijn in de gemeente vier pannakooien; in Waarde, Rilland, Kruiningen en Hansweert. Oostdijk heeft een skateplek.

‘Per dorp is één verhard voetbalveldje of pannakooi gewenst.’ Dat komt neer op zeven.

‘Voor de uitbreiding is geen extra ruimte nodig, omdat we van de trapveldjes een pannakooi kunnen maken. In Oostdijk zouden we de skatebaan kunnen vervangen door een pannakooi. In Yerseke is er een mogelijkheid bij de Hogeweg, naast het huidige trapveldje.’

Voor een pannakooi in Krabbendijke volgt de gemeente de verhuisplannen voor de voetbalvelden. ‘Misschien kunnen we daar een speelplek inrichten en pannakooi aanleggen.’

Schoolpleinen

Schoolpleinen en buitensportaccommodaties in Reimerswaal zijn meestal niet openbaar toegankelijk, vanwege het risico op overlast en vernielingen.

De gemeente is bereid initiatieven van schoolbesturen die hun pleinen willen openstellen te ondersteunen.

Ook verwelkomt ze bewonersparticipatie, zoals voor het toezicht en onderhoud.

Reimerswaal onderzoekt de komende jaren of er mogelijkheden zijn bij sportverenigingen om de sportvelden openbaar toegankelijk te stellen.

Mening

De gemeente roept belanghebbenden (ouders, kinderen en omwonenden) via www.reimerswaal.nl op hun mening te geven.

Lees meer over:
Tip de redactie