Miljoenen voor meer biodiversiteit bij bedrijventerreinen

Deze maand begint een project voor meer biodiversiteit bij zeventig bedrijventerreinnen in de grensstreek van België en Nederland. In Zeeland gaat het ook om recreatiebedrijven, laat de ZMf (Zeeuwse Milieufederatie) dinsdag weten in een persbericht. 

In Zeeland ligt het initiatief en de uitvoering van het project bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) en de ZMf.

"Steeds meer bedrijven willen hun terreinen natuurgericht inrichten en beheren. Vaak ontbreekt het bij bedrijven echter aan de nodige kennis om meer natuurgericht te werken."

Tot december 2018 helpt 2B Connect minstens zeventig bedrijven hun terrein op een natuurlijke manier in te richten. "Meer beplanting zorgt voor betere luchtzuivering, minder geluidsoverlast en een aangename omgeving voor buitenactiviteiten."

Scan

Via een opleiding reikt 2B Connect instrumenten, zoals een biodiversiteitsscan, aan. Die kunnen bedrijven helpen om biodiversiteit in te passen in de bedrijfsvoering. "Het project ontwikkelt ook een rekenapplicatie die bedrijven toont waarom investeren in groene infrastructuur loont."

In Vlaanderen en Nederland lopen al verschillende projecten om bedrijventerreinen biodiverser in te richten. "Dit Europese project vormt daarop een zeer belangrijke aanvulling."

Drie miljoen

Het project ontvangt via Interreg Vlaanderen-Nederland 3.012.583 euro om de komende drie jaar minstens zeventig Vlaamse en Nederlandse bedrijfsterreinen biodivers in te richten. Interreg Vlaanderen-Nederland is een Europees fonds voor regionale ontwikkeling in het grensgebied België-Nederland.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie