Jorrit Snijder voorzitter Zeeuwse Maatschappij

Jorrit Snijder is de nieuwe voorzitter van de Zeeuwse afdeling van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Dat is maandag bekend gemaakt. 

De Maatschappij, opgericht in 1805, zet zich al meer dan tweehonderd jaar in voor groei van de Zeeuwse economie.

Snijder is directeur van University College Roosevelt in Middelburg. Hij volgt Cees de Hooge op, die de afgelopen vijf jaar voorzitter was.

Met als motto ‘vrienden van de Zeeuwse economie’, draagt de Maatschappij met raad en daad bij aan de ontwikkeling van de Zeeuwse economie door te verbinden, inspireren en vernieuwen. 

De Maatschappij is een vereniging waar leiders uit het bedrijfsleven, overheid, middenveld en onderwijs ideeën uitwisselen en initiatieven bedenken die de Zeeuwse economie versterken.

De nieuwe voorzitter gaf in zijn nieuwjaarsrede aan de lijn van zijn voorgangers te willen voortzetten "als kritische vriend van de Zeeuwse economie, die opbouwend zegt waar het op staat", aldus de Maatschappij in een persbericht.

Plannen

"De door de Maatschappij gesignaleerde problemen in de Zeeuwse havens worden dit jaar verder ter hand genomen, net als de uitvoering van het ambitieuze plan Campus Zeeland en de ziekenhuiszorg."

Dit jaar organiseert de Zeeuwse afdeling het landelijke jaarcongres van de Maatschappij. Op 7 oktober komt onder andere de voormalig ministerpresident Jan Peter Balkende naar de Vlissingse Timmerfabriek.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie