KNRM Hansweert rukt vijftien keer uit in 2015

KNRM Hansweert is in 2015 vijftien keer uitgerukt. Daarmee was het een rustig jaar, laat de reddingspost donderdag weten.

Landelijk gezien had de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij het juist iets drukker. 

De leden van het Reimerswaalse reddingstation kwamen in 2014 zeventien keer in actie voor een redding of hulpverlening. "Landelijk gezien zijn de ruim 1.300 vrijwilligers 2.332 keer uitgevaren en werden 3.630 mensen gered of geholpen", schrijft de post in een persbericht.

Kitesurfer

"Net als voorgaande jaren waren de meeste hulpaanvragen afkomstig van watersporters die door technische problemen aan hun jacht in de problemen kwamen. Juni en juli waren de drukste maanden waarbij onder meer een afgedreven kitesurfer is gered."

In de nacht van 6 februari namen de redders deel aan een grote reddingsoperatie nadat ter hoogte van Hoofdplaat een beunschip kapseisde in de Westerschelde.

Luchtbel

Eén van de drie opvarenden is door de bemanning van een zandzuiger gered. Na een urenlange zoekactie werd een andere opvarende de volgende morgen levend aangetroffen in een luchtbel in het omgeslagen schip.

De derde opvarende kwam om het leven.

Lees meer over:
Tip de redactie