Nieuw wegdek voor Zuid-Bevelandse wegen

Drie wegen op Zuid-Beveland krijgen de komende weken een nieuw wegdek. 

De provincie laat de Noordweg (N670) bij Kloetinge, de Postweg (N670) bij Yerseke en de Bernhardweg Oost (N666) bij ‘s-Gravenpolder opnieuw asfalteren. Tijdens de werkzaamheden zijn de wegen afgesloten voor alle verkeer.

Ze zijn momenteel in slechte staat. Naast het nieuwe asfalt versterkt de provincie het fundament, zodat de constructie in de toekomst niet kan verzakken.

De twee wegdelen op de N670 krijgen een zogenoemd palenmatras onder het wegdek. Het is een raster van betonnen palen. Daaroverheen rolt de aannemer geotextiel uit waarop het funderingsmateriaal en het asfalt komt. Het is de eerste keer dat deze techniek in Zeeland wordt toegepast.

Informatieavond

Op de Noordweg gaat het om het deel tussen de N289 en Monnikendijk en het deel tussen de Akkerseweg en Smalleweg. De Bernhardweg Oost wordt tussen het viaduct Polderweg en Baarlandsezandweg aangepakt.

Alle werkzaamheden vinden in februari en maart plaats. De provincie organiseert woensdag 20 januari vanaf 19.45 uur een informatieavond over de werkzaamheden in restaurant De Caisson in Kapelle.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie