Nog een hoger beroep in zaak Dauwendaelegroep

Er loopt nog één hoger beroep in de zaak tegen de zogenaamde Dauwendaelegroep in Middelburg. "Zeven verdachten zijn voorgeleid en ook veroordeeld voor verschillende feiten", meldt het college van burgemeester en wethouders donderdag, in antwoord op vragen van de LPM-gemeenteraadsfractie.

In de periode van de zomer 2013 tot en met mei 2014 vonden er vele inbraken plaats in Middelburg en omliggende gemeenten. "Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) leidde tot de aanhouding van zeven verdachten, voornamelijk wonend of zich regelmatig ophoudend in de wijk Dauwendaele in Middelburg", aldus het college.

"Het dossier telt ongeveer 1.500 pagina’s en er is onderzoek gedaan naar veel strafbare feiten, zoals deelneming aan een criminele organisatie, zedenfeiten, geweld, diefstal met geweld, wapenbezit, inbraken, autodiefstal en heling."

De feiten zijn niet alleen in de gemeente Middelburg gepleegd, maar ook in Vlissingen, Veere en de gemeente Borsele, laat het college weten.

Onvoldoende

Er is volgens het college nadrukkelijk gekeken of verder onderzoek nodig was. "Het bewijsmateriaal gaf onvoldoende houvast voor de aanhouding van andere verdachten. Er was geen overtuigend ander bewijs voorhanden."

"De afgelopen maanden was er weer een verhoogd aantal woninginbraken. Daarvoor zijn inmiddels verdachten aangehouden." Maar zij zijn niet in relatie te brengen met het eerdergenoemde onderzoek, aldus het college.

"Er is momenteel voor het OM geen grond om een nieuw onderzoek op te starten."

Lees meer over:
Tip de redactie