Eindelijk plan voor locatie Huize den Berg

Er is eindelijk een plan voor de voormalige locatie van Huize den Berg, tussen de Nieuwstraat en ‘s-Heer Hendrikskinderenstraat in het centrum van Goes.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders donderdag bekend gemaakt. Het gaat om een combinatie van 15 grondgebonden woningen en meerdere zorgunits van verschillende organisaties.

Zo wil stichting Zuidwester 22 zorgunits bouwen, heeft Zeeuwse Gronden een plan voor 24 ruime zorgappartementen aan de kant van de Nieuwstraat en is de gemeente Goes nog in gesprek met Het Gastenhuis over 20 zorgunits voor dementerende ouderen. Dat laatste complex moet aan de kant van de ‘s-Heer Hendrikskinderstraat komen.  

Eisen

Door de mix van woningen en zorgvoorzieningen voldoet het plan aan de eisen die de gemeente altijd voor het gebied heeft gesteld. Eerdere plannen voor de (grootschalige) bouw van appartementen zijn afgewezen. De locatie Huize den Berg, waar mensen met een beperking woonden en werkten, heeft jaren leeg gestaan. 

Boom

Het binnenterrein van het voormalige Huize den Berg blijft in tact en openbaar toegankelijk. Het komt in handen van een vereniging van eigenaren. De monumentale boom, het poortgebouw en twee van de vier klokgevelwoningen blijven ook staan. 

Hoofdontwikkelaar is Fraanje uit ‘s-Heer Arendskerke. De gemeente gaat nu werken aan het bestemmingsplan.

Lees meer over:
Tip de redactie