Motie CU Reimerswaal over vluchtelingenproblematiek

De Reimerswaalse ChristenUnie-gemeenteraadsfractie wil dat de gemeente Kruiningen haar verantwoordelijkheid blijft nemen bij de opvang van vluchtelingen en huisvesting van statushouders in de regio.

In een motie roept de partij het college van burgemeester en wethouders op om hieraan in samenwerking met omliggende gemeenten substantieel bij te dragen. ‘Er is extra opvangcapaciteit nodig voor de vele vluchtelingen’, schrijft CU-raadslid Andries Jumelet dinsdag in de motie.

Die wordt in de raadsvergadering van 26 januari behandeld. De druk op het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is groot en de commissaris van de koning heeft in zijn nieuwjaarstoespraak ook tot extra inspanning van de gemeenten opgeroepen, aldus Jumelet.

Oplossing

‘Ook Reimerswaal kan onderdeel van de oplossing voor deze problematiek zijn. Tijdens de crisisopvang in de Reimerswaalhal in Kruiningen heeft Reimerswaal bewezen een gastvrije en humaan betrokken gemeente te zijn. Verrassend veel inwoners waren bereid als vrijwilliger te helpen bij de opvang.

We roepen het college op in de komende overleggen met andere Zeeuwse bestuurders opnieuw de kracht van het gastvrije Reimerswaal te tonen.’

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie