De Zeeuwse Huiskamer vanaf donderdag op de radio

De Zeeuwse Huiskamer krijgt een programma bij Radio Reimerswaal. Donderdag 14 januari is de eerste uitzending. 

Het programma over de thema’s zorg, welzijn, wonen en langer zelfstandig blijven wonen is iedere donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur te beluisteren.

Bij de Zeeuwse Huiskamer staat de vraag ‘Wat hebben mensen nodig om zelfstandig thuis te blijven wonen?’ centraal. De gemeente Reimerswaal, woningcorporatie R&B Wonen en Zorggroep Ter Weel werken samen in het project.

Zij vragen inwoners mee te denken en te doen om te bepalen hoe wonen, leefbaarheid en zorg er in de toekomst moet uitzien. Het project vindt plaats in het licht van de veranderende rol die gemeenten spelen in de samenleving. Met de decentralisatie trekken gemeenten zich terug en kijken wat inwoners zelf kunnen doen.

Luisteraars

De Zeeuwse Huiskamer behandelt elke week een specifiek thema en mensen kunnen bellen met vragen. Elke week schuiven ook gasten aan die ingaan op het thema van die week. Luisteraars kunnen meedenken en reageren op stellingen die uit eerdere gesprekken met dorpsbewoners zijn verzameld.

Radio Reimerswaal is in de ether te ontvangen op 106.9 FM in Reimerswaal Oost en 107.6 FM in Reimerswaal West. Ook zijn ze op de kabel te horen op de 106.5 FM en digitaal op kanaal 998 van de Delta, code 1000. Partners van De Zeeuwse Huiskamer in Rilland zijn de gemeente Reimerswaal, R&B Wonen en Zorggroep Ter Weel.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie