De grote (hard)loopevenementen in Zeeland blijven onverminderd populair. De inschrijving voor de funloop Colours by the Sea in Vlissingen opende op nieuwjaarsdag om 12.00 uur en moest na negen uur alweer worden gesloten, omdat de limiet van zevenduizend deelnemers was bereikt. 

Het evenement op en rond de Vlissingse boulevards vindt plaats op 18 juni.

De organisatie van Colours by the Sea zegt "zo trots als een pauw" te zijn. "Voor ons en ons nieuwe team zijn de voorbereidingen al een tijdje bezig. Dit zorgt ervoor dat we supergemotiveerd blijven", schrijft ze op Facebook.

Voor de wandelmarathon, onderdeel van de Kustmarathon Zeeland, zijn ook alle startbewijzen al vergeven. De inschrijving hiervoor opende op 1 januari om klokslag twaalf uur.

Maximum

Op nieuwjaarsdag rond 12.00 uur was het maximum van vijfduizend deelnemers bereikt. De wandelmarathon vindt traditioneel plaats op de eerste zondag in oktober.

De zaterdag ervoor is de marathon. Daarvoor kunnen mensen zich nog wel inschrijven, net als voor de Ladiesrun, de Light Kustrun en de MTB-tocht, die allemaal in hetzelfde weekend plaatsvinden. De start van zowel de marathon als de wandelmarathon is in Burgh-Haamstede, de finish in Zoutelande.