Het Vrouwengilde Goes vierde in 2014 haar 95-jarig bestaan. De vereniging gaat voor de honderd jaar en in aanloop daarnaartoe organiseert ze in 2016 ook allerlei activiteiten.

De eerste woensdagmiddag van 2016 (6 januari) is er een nieuwjaarsbijeenkomst in de Magdalenazaal van de Heilige Maria Magdalenakerk aan de Singelstraat in Goes.

De inloopsoos is er de eerste en derde woensdag van de maand. Iedereen is hierbij welkom. "We gaan handwerken, doen spelletjes of praten met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, en er is altijd een luisterend oor", vertelt secretaris Denise Bouman van Vrouwengilde Goes.

"We brengen bijvoorbeeld een bezoek aan het Omnium in Goes om orchideeën te bewonderen en we nemen een kijkje bij diverse bedrijven waar we uitleg krijgen over de producten. Jaarlijks organiseren we ook een fietstocht.”

Modeshow

In de Magdalenazaal zijn ook avonden waarbij allerlei onderwerpen aan bod komen, zoals lezingen en een modeshow van This Time. "Enkele van onze leden lopen mee." In de theaterzaal van Emergis in Kloetinge verzorgt het gilde jaarlijkse een gezellige middag voor jonge en oudere senioren.

"We proberen hier een gevarieerd programma te brengen, bijvoorbeeld een optreden van een koor of entertainer."
De jaarvergadering wordt altijd opgeluisterd door een interessante spreker, leuk entertainment en een gezellig samenzijn. “In juni sluiten we het jaar af met een barbecue."

Ontplooiing

Het Vrouwengilde Goes is een moderne vrouwenorganisatie die openstaat voor alle vrouwen die streven naar persoonlijke ontplooiing, in contact met anderen. Er zijn momenten voor contact en ontspanning, creativiteit en zinvolle vrijetijdsbesteding, bewustwording en vorming.