Slot Oostende Goes krijgt grandeur terug

Er zijn nog bergen werk te verzetten, maar als alles mee zit staat er aan het einde van 2016, op het oudste plekje van Goes een nieuw Slot Oostende.

Anita Maas en Yamina Abdoun willen dat de stadsbierbrouwerij en horecagelegenheid dé ontmoetingsplek van Goes wordt. "Er moet altijd iets te beleven zijn."

Jarenlang was het een desolate plek in de binnenstad van Goes. Sinds de voormalige bioscoop werd gesloopt en het Griekse restaurant Rhodos de deuren sloot, hebben veel Goesenaren zich afgevraagd of het ooit nog wat zou worden met het windgat in de Singelstraat.

De plek, waar in de 12e eeuw het kasteel Slot Oostende stond, krijgt dit jaar de grandeur van weleer terug. Tot opluchting van veel inwoners, bleek tijdens de informatieavond die Anita Maas en Yamina Abdoun net voor de kerstdagen organiseerden.

Druk

"Het was ontzettend druk", zegt Maas. "En we hebben alleen maar positieve reacties gekregen. De vraag die ons het meeste werd gesteld, was wanneer we zouden beginnen." Ze hoopt dat alle vergunningen in het voorjaar rond zijn. Daarna begint de bouw meteen.

"Het gas moet erop", zegt ze. "Maar het is een oude plek, dus je weet niet wat je tegenkomt. Als de archeologen iets belangrijks tegenkomen, moeten ze het onderzoeken." Daarom wordt het niet eerder dan het einde van volgend jaar, denken ze.

Lees meer op de Internetbode

Lees meer over:
Tip de redactie